A vállalat legrejtőzködőbb mumusa

Az ember, ha megkérdezik, hogy mi az a dolog, ami a lehető legjobban megkeseríti az életét, akkor az első pár helyen biztosan ott fog díszelegni az a jelenség, ami bár mindig is az emberiség része volt, de teljesen más formában és értékben mint most, amikor már szinte minden nap megkeseríti az életünket és számtalan betegséget okoz. Kis túlzással azt mondhatom, hogy egy vállalat életére legalább ilyen hatással van, mint a sajátunkra, és legalább ennyire nehéz észrevenni, mint saját életünkben.

A stresszkezelés, bár már elég sok vállalat életében megjelenik rendszeres, profi szinten, azt kell mondjam, még mindig sokszor előfordul, hogy nem, vagy csak nagyon későn kezdenek vele professzionális szinten dolgozni, és már a hanyatlás megkezdődik. Ekkor sem kell megijedni, még bőven orvosolható a probléma, de bizony szakember – szakemberek segítségére van szükség.

Számtalan esetben már egy – két hónap közös munka után a hanyatlás megáll és a növekedés veszi kezdetét újra a vállalat életében. A munkahelyi légkör ugyanis javulni kezd, a motiváció folyamatosan emelkedi, az emberek megtalálják helyüket és céljukat a vállalati működésben és lelkesedésük újra nőni fog. A stressz ugyanis minden ilyet szépen csendben és alattomosan tönkre tesz, ami a vállalat eredményességét teljesen kioltja. Muszáj erre odafigyelnünk és még idejében kezelnünk. A legjobb, ha már a kezdetektől egy fontos feladatnak tekintjük ezt és folyamatosan dolgozunk is rajta, természetesen szakértők segítségével, profi szinten és eredményekkel. Számtalan esetben ez a rejtett probléma okozza a vállalati sikerek elmaradását, a munkahelyi légkör hanyatlását és a cég tönkremenetelét. Ha azonban erre odafigyelünk és profi szinten kezeljük, biztosan nem okozhat végzetes problémákat.